جلب ثالث چیست | تعریف و تبیین کاربردی دعوی جلب ثالث تعریف جلب ثالث منظور از جلب ثالث به دادرسی این است که یا با این اقدام قصد داریم موضوع دفاعی خود را در برابر دعوای مطروحه تقویت کنیم و یا اینکه ادعایی علیه مجلوب ثالث داریم که به سبب ارتباطش با دعوای اصلی، قصد […]
منظور از جلب ثالث به دادرسی این است که یا با این اقدام قصد داریم موضوع دفاعی خود را در برابر دعوای مطروحه تقویت کنیم و یا اینکه ادعایی علیه مجلوب ثالث داریم که به سبب ارتباطش با دعوای اصلی، قصد داریم او را در آثار محکومیت احتمالی خویش شریک نماییم.
مطابق با قانون هریك از اصحاب دعوا كه جلب شخص ثالثی را لازم بداند ، می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی جهات و دلایل خود را اظهار كرده و ظرف سه روز پس از جلسه با تقدیم دادخواست از دادگاه درخواست جلب او را بنماید ، چه دعوا در مرحله نخستین باشد یاتجدیدنظر، ولی رویه قضائی ارائه جهات و دلایل جهت جلب ثالث در جلسه اول دادرسی نیز پذیرفته می گردد.
مهلت تجدید نظر از قرار رد دادخواست جلب ثالث تابع مهلت تجدید نظر از حکم راجع به اصل دعواست یعنی مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ حکم مربوط به دعوای اصلی آغاز می شود.
متقاضی جلب تکلیف دارد علاوه بر اشخاصی که خواهان جلب آنها به دادرسی است، سایر اشخاص را نیز که قبلا در دادرسی شرکت داشته اند، در ردیف خواندگان دعوای جلب ثالث قید نماید.
هریك از اصحاب دعوا كه جلب شخص ثالثی را لازم بداند ، می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی جهات و دلایل خود را اظهار كرده و ظرف سه روز پس از جلسه با تقدیم دادخواست از دادگاه درخواست جلب او را بنماید ، چه دعوا در مرحله نخستین باشد یاتجدیدنظر .
محكوم علیه غیابی درصورتی كه بخواهد درخواست جلب شخص ثالث رابنماید ، باید دادخواست جلب را با دادخواست اعتراض تواما به دفتر دادگاه تسلیم كند ، معترض علیه نیز حق دارد در اولین جلسه رسیدگی به اعتراض ، جهات و دلایل خود را اظهار كرده وظرف سه روز دادخواست جلب شخص ثالث را تقدیم دادگاه نماید .
دادخواست جلب شخص ثالث و رونوشت مدارك و ضمایم باید به تعداد اصحاب دعوا به علاوه یك نسخه باشد . جریان دادرسی درمورد جلب شخص ثالث ، شرایط دادخواست و نیز موارد رد یا ابطال آن همانند دادخواست اصلی خواهد بود .
درصورتی كه از موقع تقدیم دادخواست تا جلسه دادرسی ، مدت تعیین شده كافی برای فرستادن دادخواست و ضمائم آن برای اصحاب دعوا نباشد دادگاه وقت جلسه دادرسی راتغییر داده و به اصحاب دعوا ابلاغ می نماید .
شخص ثالث كه جلب می شود خوانده محسوب و تمام مقررات راجع به خوانده درباره او جاری است . هرگاه دادگاه احراز نماید كه جلب شخص ثالث به منظور تاخیر رسیدگی است می تواند دادخواست جلب را از دادخواست اصلی تفكیك نموده به هریك جداگانه رسیدگی كند .
قرار رد دادخواست جلب شخص ثالث ، با حكم راجع به اصل دعوا قابل تجدیدنظر است. درصورتی كه قرار در مرحله تجدیدنظر فسخ شود ، پس از فسخ قرار ، رسیدگی به آن با دعوای اصلی ، در دادگاهی كه به عنوان تجدیدنظر رسیدگی می نماید ، به عمل می آید .
جهت ملاحظه دعوی ورود ثالث به این لینک مراجعه نمایید.
« استفاده با ذکر منبع بلااشکال می باشد »
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به موسسه حقوقی علی عبدی می باشد