سامانه نوبتدهی آنلاین؛ گامی برای انجام توأمان ماموریتهای قضایی و پروتکلهای بهداشتی/ کاهش اطاله دادرسی و از بین رفتن صفهای طولانی بویژه در حوزههای اجرای احکام با نوبتدهی برخط
یکی از خدمات ویژهای که به منظور تسهیل و تسریع در انجام امور مردم در مراکز قضایی راهاندازی شده است، «سامانه نوبتدهی هوشمند» است؛ با وجود این سامانه که در دوران شیوع کرونا بسیار مثمرثمر بود، مردم میتوانند بدون نیاز به مراجعه به مراکز قضایی، نوبت پیگیری امور قضایی مرتبط با خود را اخذ کنند.
سامانه نوبتدهی آنلاین علاوه بر کاهش اطاله دادرسی، موجب از بین رفتن صفهای طولانی مراجعان بویژه در حوزههای اجرای احکام شده است.
سامانه نوبتدهی آنلاین؛ گامی برای انجام توأمان ماموریتهای قضایی و پروتکلهای بهداشتی
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا ، در ۲۴ تیر در جریان بیست و نهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه تصریح کرد: قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در شرایط فعلی بنا را بر این گذاشته است که در انجام مأموریتهای قانونی خویش با بکارگیری تدابیر و دستورالعملهای درونسازمانی و رعایت پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به گونهای رفتار نماید که هم در انجام ماموریتها خلل ایجاد نشود و هم با رعایت دستورالعملها، تهدیدی سلامت همکاران و مراجعین به دستگاه قضایی را در بر نگیرد.
وی با بیان اینکه برای نیل به این مهم که انجام کار و فعالیت و ارائه خدمت با رعایت دستورالعملها باشد، اقدامات متعددی در قوه قضاییه انجام شده به برخی از این موارد اشاره کرد و گفت: فعالسازی سامانه نوبتدهی دفاتر خدمات قضایی یکی از این اقدامات است. یکی از نقاط تجمع شهروندان دفاتر خدمات قضایی است که با راه اندازی سامانه نوبت دهی افراد میتوانند از محل سکونت خویش ابتداً از این دفاتر نوبت دریافت کنند و در زمان مقرر مراجعه کنند تا شاهد تجمع مردمی در دفاتر خدمات قضایی نباشیم.
اسماعیلی تصریح کرد: فعالسازی سامانه نوبتدهی اجرای احکام، اقدام دیگری در این راستاست. یکی از مراجع تجمع ما در واحدهای قضایی بخشهای اجرای احکام است. برای این بخش سامانهای راهاندازی شده که اصحاب پرونده میتوانند از محل اقامت و کار به سهولت با استفاده از سامانه نوبتدهی، وقت مراجعه خودشان را مشخص کنند و در زمان مقرر مراجعه نمایند.
تاکید آیتالله رییسی بر استفاده از زیرساختهای الکترونیک همچون نوبتدهی آنلاین
در نشست روز ۲۳ تیر شورای عالی قوه قضاییه، آیتالله رییسی، رییس قوه قضاییه با تاکید مجدد بر حفظ سلامت همکاران قضائی در بیماری کرونا، به مسئولان عالی قضایی دستور داد استفاده از زیرساختهای الکترونیک موجود در قوه قضاییه همچون نوبتدهی التکرونیک را در دستور کار قرار داده و زمینه حضور حداقلی مردم در محاکم قضائی را فراهم کنند.
در جریان نشست مزبور، دکتر زارعپور رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز با اشاره به شیوع بیماری کرونا و وجود ازدحام در برخی محاکم و دادگاههای کشور، از عدم اطلاع رسانی مناسب نسبت به ایجاد امکان نوبتدهی الکترونیک در قوه قضاییه گلایه کرد و گفت اطلاع مردم از این خدمت فناورانه که زیرساختهای فنی و اجرایی آن بصورت کامل در تمامی محاکم کشور فراهم شده است، موجب کاهش ازدحام در مراکز قضائی کشور خواهد شد.
یکی از این سامانههای هوشمند، سامانه نوبتدهی واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران می باشد
پیرو تاکیدات رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مبنی بر تکریم ارباب رجوع و تسهیل و تسریع در خدمت رسانی به مردم با استفاده از بسترهای الکترونیکی، «سامانه نوبتدهی واحد اجرای اسناد لازمالاجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران» راهاندازی شد و از اول شهریور ماه به ارائه خدمات به مردم پرداخت.
عبدالحسین رامشی مدیرکل ثبت اسناد و املاک تهران با اشاره به راهاندازی سامانه مزبور گفت: به منظور دسترسی آسان و حذف مراجعات فیزیکی به ویژه در شرایط گسترش ویروس منحوس کرونا، مراجعه کنندگان واحدهای اجرا میتوانند با ورود به بخش اطلاعیههای وب سایت اداره ثبت اسناد و املاک استان تهران به آدرس «th.ssaa.ir»، به صورت الکترونیک و با توجه به مشخصات شخصی و شماره پرونده، نوبت خود را اخذ کنند.
در «سامانه نوبتدهی واحد اجرای اسناد لازمالاجرای اداره ثبت اسناد و املاک تهران» از ساعت هشت تا چهارده، امکان ثبت پذیرش نوبت در هر ساعت ۶۰ نفر وجود دارد و مراجعهکنندگان با مراجعه به اداره اجرا در ساعت مقرر میتوانند به پرونده خود رسیدگی کنند.
منبع : میزان آنلاین