تعریف و بررسی تأمین دلیل تامین در لغت مصدر باب تفعیل از ریشه امن و به معنای امن گردانیدن ، امنیت دادن ، پناه دادن و امان دادن است و در فقه و حقوق هر آنچیزی است که بتواند حقی را برای غیر بر عهده متعهد و یا شخص ثالث تضمین نماید . در هر […]
تامین در لغت مصدر باب تفعیل از ریشه امن و به معنای امن گردانیدن ، امنیت دادن ، پناه دادن و امان دادن است و در فقه و حقوق هر آنچیزی است که بتواند حقی را برای غیر بر عهده متعهد و یا شخص ثالث تضمین نماید .
در هر دعوایی خواهان باید دلایلی برای اثبات حقانیت و ادعای خود ارایه کند. گاهی شرایطی پیش میآید که ممکن است تا زمان رسیدگی دادگاه، دلیل خواهان از بین برود. فرضاً دلیل حقانیت شخص، شهادت شاهدی است که قصد مسافرت به خارج از کشور را دارد و زمان بازگشت وی معلوم نیست. در این وضعیت قانونگذار برای حفظ دلیل امکانی فراهم کرده است که به آن تامین دلیل میگویند.
پس در تعریف تامین دلیل می توان گفت « تامین دلیل یعنی ثبت و ضبط وقایعی که رخ داده یا حفظ اسناد و مدارک و هر امری که می تواند بعداً به عنوان دلیل در دادگاه مورد استناد و استفاده واقع شود قبل از احتیاج به اثبات آن به منظور حفظ آن در آینده »
به بیان دیگر در مواردی که اشخاص ذینفع احتمال میدهند در آینده استفاده از دلایل و مدارک دعوی آنان متعذر یا متعسر خواهد شد می توانند از مراجع قضایی تأمین آنها بهره بنمایند. مقصود از تأمین صرفاً ملاحظه و صورت برداری از این گونه دلایل است.
در حال حاضر مرجع صالح برای تأمین دلیل شورای حل اختلاف می باشد.
گاهی اوقات ممکن است موضوع دعوی به گونه ای باشد که ثبت و حفظ دلیل جنبه فنی و تخصصی نیز داشته باشد فرضاً در آپارتمان بر اثر نشت آب از طبقه بالا، مقداری از سقف ریزش کرده و بخشهایی از دیوار نیاز به بازسازی و نقاشی دارد. حفظ شرایط موجود تا زمان رسیدگی دادگاه و صدور حکم باعث قابل استفاده نبودن آپارتمان میشود، بنابراین خواهان ابتدا باید دلایل خرابی و برآورد خسارت و هزینه های بازسازی و مرمت را ثبت و حفظ کند تا پس از تأمین دلیل آن را بازسازی کند. بدین منظور ضمن درخواست تامین دلیل، درخواست جلب نظر کارشناسی را نیز مطرح میکند تا پس از بازسازی میزان خسارت و هزینه مرمت آن قابل اثبات و استناد باشد.
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به موسسه حقوقی علی عبدی می باشد
عالی بود .
ممنون.