دعوی استرداد چک پیرو روابط حقوقی اشخاص در بسیاری از مواقع ، به دلایل مختلف از جمله پرداخت ثمن معامله و یا تضمین حسن انجام کار و انجام تعهد یا تضمین تخلیه و … چک که معروفترین سند تجاری است مورد مبادله قرار می گیرند . در مواردی که پرداخت کننده یا متعهد به جهتی […]
پیرو روابط حقوقی اشخاص در بسیاری از مواقع ، به دلایل مختلف از جمله پرداخت ثمن معامله و یا تضمین حسن انجام کار و انجام تعهد یا تضمین تخلیه و … چک که معروفترین سند تجاری است مورد مبادله قرار می گیرند . در مواردی که پرداخت کننده یا متعهد به جهتی از جهات خود را مستحق دریافت و استرداد سند پرداختی (چک) بداند مدعی باشد که دارنده چک ، استحقاق دریافت وجه آن را ندارد و دارنده مستنکف از استرداد سند مزبور باشد ، پرداخت کننده می تواند الزام مستنکف به استرداد لاشه چک را از دادگاه تقاضا نماید.
جهات استحقاق استرداد چک می توانند پرداخت وجه چک و یا انجام تعهد و … باشند.
لازم به ذکر است که با جمع بودن شرایط ، شکایت کیفری با عنوان خیانت در امانت نیز قابل طرح می باشد . جهت اثبات ادعا ، مدعی (خواهان) لازم است به دادگاه دلیل ارائه دهد. این دلایل میتوانند قرارداد ، اقرارنامه ، تامین دلیل ، رسید پرداخت وجه ، شهادت شهود و … باشند.
نکته مهم در این دعوی این است که حتماً قبل از اقامه دعوی علی الخصوص قبل از شکایت کیفری ، اظهار نامه ای برای طرف مقابل ارسال گردد و در آن موارد استحقاق استرداد سند تجاری از جمله انجام تعهد و پرداخت وجه و تخلیه ملک و انجام کار و … و همچنین درخواست استرداد چک در مهلت مقرر با ذکر عواقب قانونی ناشی از استنکاف ، قید گردد تا در آینده با ادعای طرف مقابل مبنی بر عدم اطلاع و فقدان سوء نیت ، مواجه نگردید .لازم به ذکر است دعوی استرداد چک ازجمله دعاوی مالی است که مستلزم پرداخت هزینه دادرسی منطبق با دعاوی مالی می باشد. دادگاه صلاحیت دار در این دعوی دادگاه محل اقامت خوانده (دارنده چک) است . ارسال دادخواست به مرجع ذی صلاح در این دعوی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضائی صورت می گیرد و جهت ثبت و ارسال دادخواست به این دفاتر مراجعه فرمائید.
جهت کسب اطلاعات در خصوص نحوه مطالبه وجه چک و شرایط آن با توجه به قانون جدید صدور چک به این لینک مراجعه نمائید.
« استفاده با ذکر منبع بلا اشکال می باشد »
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به موسسه حقوقی علی عبدی می باشد